Greve bliver i ligaen…

  • 11. maj 2021

Som opfølgning på arbejdet med at ‘genrejse’ GSB bringer vi nedenfor en artikel bragt i DAGBLADET Sport – 07. maj 2021 kl. 06:46 skrevet af journalist Jeppe Lodberg

Hvem det bliver, der skal svinge ketsjerne, er endnu uvist, men der er blandt andet takket være kommunal støtte kommet så meget styr på økonomien i Greve Strand Badmintonklub, at klubben i sit nyhedsbrev til medlemmerne godt tør love, at den tidligere mesterklub er med igen, når en ny sæson serves i gang efter sommerferien i Ligaen og 1. division.

– Populært sagt, så står vi i et hul i jorden, sagde formand Bo Lykke sidst i februar måned, da det stod klart, at der ikke var penge til at forlænge kontrakterne med klubbens fire landsholdsspillere, mixeddoublerne Niclas Nøhr/Amalie Magelund og Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby Hansen.
Spørgsmålet var, om der i det hele taget ville være økonomi nok til at have et hold i Ligaen, for trods hjælp fra corona-støttepakker manglede klubben stadig 75 procent af sine indtægter – fortalte Bo Lykke og lovede, at han og resten af bestyrelsen ville vende alle sten for at komme op af hullet.

Det er nu lykkes:
»GSB har modtaget et flot beløb fra IFS (Idræts-Fritids Sekretariatet/Greve Kommune), som gør, at vi kan se ind i en fremtid med mulighederne for at fastholde det aktivitetsniveau, som vi har haft tidligere – herunder at forblive i både 1. Division & Badmintonligaen«.
Skriver klubben i et nyhedsbrev til sine medlemmer, hvilket kræver en præcisering. For som sekretariatsleder i IFS, Morten Wagner, siger:
– Det er ikke »mine« penge, Greve Badminton har fået af. Det er fra den pulje, som Idræts og Fritidsrådet oprettede – på vores forslag – så at sige da coronaen brød ud.
– Vi har så stået for det adminstrative ved at være inde og hjælpe alle mulige foreninger i Greve kommune i rådgivning af, hvordan og hvor de kunne søge i alle mulige hjælpepakker. Det er Idræt og Fritidsrådet, der har haft alle ansøgninger inde, og det er vigtigt at understrege, at støtten er IKKE givet til Greve Badminton til at støtte deres elite, men til udvikling i foreningen og på baggrund af dokumenterede tab, forklarer Morten Wagner og er midt i det jo triste corona-situation blevet rigtigt positivt overrasket over, hvor fornuftigt Greve Kommunes foreninger er drevet og hvor dygtige de har været til at finde rundt i coronastøtte-junglen.

Bæredygtig økonomi
I samme spor er Bo Lykke fuld af lovord over den hjælp, Greve Strand Badmintonklub har fået af Idræts-Fritids Sekretariatet:
– De har været ekstremt gode til at rådgive os, og vi har søgt alle mulige andre steder også. Og hvis vi får støtte fra for eksempel Danmarks Idræts Forbunds pulje, så trækkes det fra den støtte, vi har fået af kommunen. Vi har jo nok fået en større del derfra, end vi under normale omstændigheder ville kunne få, så det er kun ret og rimeligt.
– Hvor stor støtten fra kommunen er, er svært at sige, men den har været afgørende, siger Bo Lykke og hjælpes på vej af Morten Wagner om støttebeløbene, der i sagens natur skal være offentligt tilgængelige, da de alt andet lige er hentet i den store store fælles husholdningskasse:
Badmintonklubben har fået et såkaldt betinget tilskud på op til 256.000 kroner, hvoraf de 100.000 er udbetalt. Om der kommer flere i samme retning afhænger blandt andet af ansøgninger hos DIF på 340.000.
– Corona eller ej – vi skal have en bæredygtig økonomi. I forhold til Ligaholdet betyder det, at vi måske ikke som naboklubber kan levere en kongekontrakt, men så meget ved jeg da om badminton, at man bliver ikke en god spiller af at få mange penge for det – det gør man af at træne godt, og vi har meget stor fokus på vores træningsmiljø, som skal skabe kommende ligaspillere, siger Bo Lykke henvisende til klubbens »Projekt 2025«.

Kapløb med tiden
– Det er også derfor, vi hele tiden har sagt, at vi søgte spillere, der ikke var så etablerede, men kunne se mulighed for at komme til at spille i Ligaen for os frem for måske at være reserve i en anden klub.
– Udgangspunktet for den nye sportschef – Michael Rasmussen, der har været ungdomscheftræner de sidste to år og stadig er med omkring Ligaholdet sammen med Peter Steffensen – er, at vi har haft dialog med en anden type spillere, end vi måske har været vant til i Greve med store navne, siger Bo Lykke og har måtte erkende, at der ikke har været decideret optræk til kødannelse.
– Vi har været og er desværre udfordret af, at mange spillere ikke rigtigt har troet på, at vi ville klare den. Det er ved at være et kapløb med tiden at finde spillerne.

Fast ligger det, at de førnævnte fire landsholdsspillere er fortid i Greve. Amalie Magelund har som den eneste af firkløveret offentliggjort sit klubskifte til Skælskør på forbundets hjemmeside, men som Bo Lykke har forstået det, så fortsætter Mikkel Mikkelsen i Kastrup, Rikke Søby i Højbjerg og Niclas Nøhr i en tysk klub.
Ekslandsholdsspiller Mads Conrad har meldt klubskifte til Hillerød – og (de) sidste års udlændinge som Kalle Koljonen, Dey Subhankar, Iris Wang og Gayle Mahulette er der jævnføre formanden »ingen afgørelse« på endnu.
– Men der har vi ikke så travlt. Vi kender ikke holdet endnu, men det vil være en succes, hvis vi bliver i Ligaen, siger Bo Lykke og glæder sig stort over, at det i det hele taget er blevet muligt at stille op.

Ingen Svar til "Greve bliver i ligaen..."


    Har du noget på hjertet?

    Nogen html er OK